Wie is Kim

Altijd bezig met de waarheid, met dat wat juist is, dat wat voor mij klopt. Een overstijgende en verbindende waarheid, zonder strijd. Met aards ervaren, pijn en plezier, op een stromende manier. Ik zag opgroeiend vaak vervormingen van gedrag, in mijzelf en om mij heen. Ik paste mij aan, onderdrukte gevoelens door afleiding te zoeken of liep ergens subtiel voor weg. Ik vernam dat het wegen waren die mij en anderen niet hielpen, maar het leek een vreemd soort geaccepteerde manier van leven. Ik wist echter dat ik teveel aan het strijden was en dat dit niet de weg was. Ik durfde hier steeds meer naar te luisteren, ging stil zitten en las; psychologie, wetenschap, spiritualiteit, filosofie, religie, poëzie, als het maar bewustzijn betrof. De leringen van Sri Ramana Maharshi, de video’s van Papaji en alles van Rupert Spira wijzen voor mij op de meeste eenvoudige en directe manier naar ons ware Zelf.  

wie-is-kim
Zijn is de methode

Ik bewoog mij hierdoor van methodes en kennis, training en advies naar steeds meer vooral ‘niets’ doen in de begeleiding. Ik werd stiller en leerde luisteren naar de onmetelijke wijsheid van Stilte. Ik denk dan niet, maar ervaar. En in dit ervaren komen precies de woorden die op dat moment gesproken mogen worden. Alles mag gebeuren. Ik ‘ben’ vooral.

In de begeleiding maken we contact met wat in het huidige moment aanwezig is, wat we op dit moment ervaren. Aandacht geven aan wat gezien en gehoord wil, wat geliefd wil worden, in ons, door ons. Het leven zorgt voor zichzelf. We krijgen iedere dag uitnodigingen die ons naar stromend leven kunnen leiden. Wanneer we alles wat leven is, zelf kunnen ervaren, zullen we daar middenin ervaren wat al heel is.

Ik schrijf en begeleid afgestemd op wat ik zelf ervaar, ik pretendeer niet dat dit een waarheid is of dat je mij zou moeten geloven. Ik merk iedere dag dat bewust aanwezig zijn voor mij de weg is naar ware vrijheid. Het zien en ervaren van gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties nodigen mij uit om de waarheid van het huidige moment te ontdekken. Het leven wordt hierdoor helderder, bewuster en ik ervaar meer verbinding met het leven en de mensen om mij heen. Ik voel mij dankbaar dat het vuur om de waarheid te willen ontdekken niet aflatend brandt! En dat ik vanuit deze bron van plezier en wijsheid, aan de wereld mag geven wat ik te bieden heb.

Kwalificaties

Ik ben post HBO gediplomeerd in de begeleidingskunde (supervisie/coaching) en gecertificeerd als mindfulness trainer, hooggevoeligheidsdeskundige en CRKBO geregistreerd docent. In 2019 heb ik een jaar wekelijks online gemediteerd bij Jeff Foster en Matt Licata, in het wereldwijde Befriending Yourself programma. Daar waar spiritualiteit en het aardse elkaar omarmen; the alchemic middle. Waar voor mij het leven en meditatie plaatsvindt.

Naast alles wat ik heb gedaan, heb gelezen of hoeveel ik stil heb gezeten merk ik dat vooral de mate waarop ik zelf in staat ben de waarheid van het leven in het huidige moment te ontdekken en te ervaren, het voornaamste is. Wanneer ik zo leef, mediteer of begeleid is er vertrouwen, liefde, nederigheid, integriteit, vreugde! Voor mij is dat de natuurlijkste en meest vrije vorm van leven.

 

Don’t touch any thought about past, present and future. Tell me, who are you? ~ Papaji